STEAM és l’acrònim en anglès dels noms de 5 matèries o disciplines acadèmiques: Science, Technology, Engineering, Arts i Matemàtiques, que en el nostre sistema educatiu correspondrien a Ciències Naturals, Tecnologia, Visual i plàstica, i Matemàtiques. Les iniciatives o projectes educatius englobats sota aquesta denominació pretenen aprofitar les similituds i punts en comú d’aquestes cinc matèries per desenvolupar un enfocament interdisciplinari del procés d’ensenyament i aprenentatge, incorporant contexts i situacions de la vida quotidiana, i utilitzant totes les eines tecnològiques necessàries.

Aquest model educatiu va més enllà del sistema tradicional d’avaluar l’aprenentatge dels alumnes mitjançant exàmens. La metodologia integra el model de col·laboració, la comunicació, la recerca, la resolució de problemes, el pensament crític i la creativitat en el dia a dia dels estudiants.
El model STEAM està basat en la idea que el futur serà construït per la nostra capacitat d’innovar, inventar i la resolució creativa de problemes.

El nostre projecte:

 

A l’Institut de la Pobla de Segur hem unit l’esforç de 5 disciplines (Ciències, Tecnologia, Matemàtiques, Art i Anglès) i de 12 professors del centre per implementar un model educatiu alineat amb el programa STEAMcat impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Durant 6 hores setmanals, els nostres estudiants:

  • Aprendran a través de metodologies vivencials i del desenvolupament de projectes.
  • Tindran una avaluació 100% competencial.
  • Rebran un seguiment personalitzat del seu progrés.
  • Idearan i desenvoluparan innovacions pel món real.

 

A més, la col·laboració i coordinació amb l’associació cultural STEM Pallars proporcionarà a aquells estudiants que ho desitgin un enriquiment dels seus aprenentatges a través d’activitats d’enriquiment com la participació en la FIRST LEGO League, la World Robot Olympiad, entre moltes altres.

 

Programa d’innocació pedagògica STEAMcat

 

Des del curs 2018-19 participem en el programa STEAMcat.

 

 Més imatges

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *